Сладка царевица

Растението познато като сладка царевица, е отглеждано заради ядивните си семена на кочани. То е най-важната зърнена култура след пшеницата и ориза. Тя е наричана Еликсир на младостта. Магнезият, който присъства в големи количества в царевицата, идеално възстановява недостига на този елемент, съпровождащ много от болестите, свързани със стареенето на организма. 150 г царевица покриват около 25% от нуждите на възрастен човек от витамин B1. Тя съдържа също така важен антиоксидант – витамин E, който защитава от атеросклероза. Включването на царевицата в ежедневното меню намалява риска от болести на сърцето и рак. Съдържащите се в царевицата въглехидрати доставят енергия, без да причиняват отлагане на мазнини.

Царевицата помага срещу стреса. Тя е богата на витамини от групата B, особено на витамин B1, който влияе върху работата на нервната система, мускулите, сърцето и производството на червени кръвни телца.

Царевицата произхожда от Централна Америка. Смята се, че е била отглеждана още 7000 години пр. н. е. За маите, ацтеките и инките тя е била не само основна храна, но и част от тяхната култура. Според ацтекската легенда Богът-слънце изпраща златна градушка (царевица), за да нахрани хората.

От Новия свят тя пристига в Европа с Колумб заедно с останалите новости. В началото са я наричали “индийско жито”. През XVI век започват да я отглеждат французите и италианците. Благодарение на испанците и португалците царевицата прониква в Африка.

Отначало тя не е била особено популярна, цени се само брашното, което се е произвеждало от нея. Едва през XIX век започва да се отглежда масово.

Понастоящем царевицата намира широко приложение в кухнята. От царевично брашно се пекат хляб и сладкиши, а също се приготвя италианската полента. То е основна съставка на мексиканската тортиля, от която пък се приготвят ястията тако и енчилада. Добавя се към салати или се сервира топла като гарнитура към месни ястия. Консумираме я също под формата на пуканки и корнфлейкс. Използва се за производството на бърбън.

Ние предлагаме:

  • Количка с машина за сладка царевица на пара или зеленчуци приготвени на пара – захранване с електричество.
  • Количка с машина за сладка царевица на пара или зеленчуци приготвени на пара – захранване с газ.
  • Аксесоари за поддържане на машината в нормално работно състояние.
  • Дълбоко замразена сладка царевица
  • Картонени чашки и пластмасови лъжички
  • Продукти за овкусяване – пармезан, сосове и други подправки

image-0e16d0e85568f999726d8b9878027143f4c97638905948fe60b0f41b1f831009-V

За повече информация, свържете се с нас!